Vacature – (Junior) Medewerker Sales Support

Wil jij je commerciële talent internationaal inzetten en ons meehelpen een bijdrage te leveren aan de verspreiding van duurzame, plantaardige ingrediënten? Krijg jij energie van het bouwen aan duurzame relaties? Vind je het belangrijk om zelfstandig kansen te benutten, internationaal te werken en veel klantcontact te hebben? Heb je kennis/affiniteit met de markt voor levensmiddelen of diervoeding? Dan is Aminola op zoek naar jou! In verband met de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar een (Junior) Medewerker Sales Support (40 uur per week).

Over Aminola
Aminola richt zich sinds juni 2013 op de import, distributie en productie van hoogwaardige, plantaardige ingrediënten voor de diervoederindustrie en de levensmiddelenindustrie. Met een vooral internationale oriëntatie zijn wij actief in diverse landen binnen en buiten Europa en houden wij ons onder andere bezig met het importeren van grondstoffen uit Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Wij onderscheiden ons door een sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en een vooruitstrevende service.

De functie

Jouw opdracht in deze uitdagende rol is om in samenspraak met de salesmanager de verkoop voor te bereiden en hem in het gehele traject hierbij te ondersteunen. Je maakt je het bestaande klantenbestand volledig eigen en legt de basis voor het werven van nieuwe klanten zodat de salesmanager zijn acties hier verder op kan inrichten. Je voegt een groot aantal klanten toe en breidt zo de business verder uit. Met een lange termijn visie voor ogen ben je in staat om te bouwen aan duurzame, lange-termijn relaties. Jouw service gerichte aanpak en salesdrive zorgt ervoor dat je onze klanten optimaal weet te bedienen en de vele kansen en mogelijkheden goed weet te benutten. Hiermee draag je bij aan de ambitie van Aminola, om dé betrouwbare partner te zijn in de levering van kwalitatief hoogwaardige plantaardige ingrediënten.

In een klein en bevlogen team van circa 10 collega’s zien we voor jou een belangrijke rol in de volgende werkzaamheden:

 • Je doet zelfstandig marktonderzoek, verzamelt klant-, product- en marktinformatie, en informeert bestaande en nieuwe klanten over kansen en ontwikkelingen.
 • Je behandelt informatie aanvragen en maakt offertes en volgt deze op.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het realiseren van de jaarlijkse sales doelstellingen.
 • Je bouwt aan een netwerk in onze doelgroep en onderhoudt dit.
 • Je ondersteunt de gehele sales cyclus: van het voorbereiden eerste klantcontact tot de borging van gemaakte afspraken en aftersales.

Functie-eisen

 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met landbouw / diervoeding / levensmiddelen.
 • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Proactieve werkhouding en initiatiefnemer
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Zowel zelfstandig, als in een klein team kunnen werken, elkaars expertise benutten en goed kunnen organiseren.

Wij bieden

Wij bieden een mooie afwisselende functie in een dynamische organisatie die volop in beweging is. Je krijgt genoeg mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. De mogelijkheid bestaat om op termijn door te groeien naar sales manager om zelfstandig een deel van de markt te gaan bedienen. Tegenover jouw kwaliteiten, inzet, expertise en prestaties staan goede arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?

Stuur je cv en motivatie naar Martine Kraaij, jobs@aminola.com. Voor vragen over deze vacature kun je ons bereiken via 06 – 17139008.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.