(Junior) Inkoper grondstoffen – on hold

Ben jij ondernemend, cijfermatig goed onderlegt en beschik je over goede onderhandelingsvaardigheden? Heb je werkervaring als inkoper en heb je kennis van de agrarische sector of voedselindustrie? Dan is Aminola wellicht op zoek naar jou! In verband met de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar een (Junior) Inkoper grondstoffen (40 uur per week).

Aminola
Sinds juni 2013 zijn wij actief in de import, distributie en productie van hoogwaardige, plantaardige ingrediënten voor de diervoederindustrie en de levensmiddelenindustrie. Met een vooral internationale oriëntatie zijn wij actief in diverse landen binnen en buiten Europa en houden wij ons onder andere bezig met het importeren van grondstoffen uit Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Wij onderscheiden ons door een sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en een vooruitstrevende service.

De functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het strategische gedeelte van het inkoopproces. Je bent de spil tussen leverancier en organisatie. Deze functie loopt van analyse, advies en bestelling tot het begeleiden van de daadwerkelijke importstromen. Je bouwt aan duurzame internationale relaties en zorgt voor een strategische samenwerking waardoor een optimale mix van prijs, kwaliteit, samenwerkingsniveau en leverbetrouwbaarheid ontstaat. De uitvoering van je werk wordt gekenmerkt door een praktische en resultaatgerichte instelling waarbij je in staat bent om de juiste verhouding te vinden tussen een quick win en de continuïteit op de lange termijn. In deze functie werk je nauw samen met andere afdelingen binnen de organisatie. De functie kenmerkt zich door de volgende resultaatgebieden:

 • In samenwerking met je collega’s zorg jij voor de inrichting en uitvoering van een optimaal inkoopplan voor Aminola
 • Je bent dé informatiebron voor ons commerciële team. Continue houdt jij zowel jezelf als je team up-to-date over belangrijke marktinformatie, prijsontwikkelingen en trends.
 • Je doet aanvullend marktonderzoek en zoekt naar strategische uitbreiding van onze leveranciersportefeuille.
 • Je doorgrond productieprocessen, selecteert en beoordeeld zowel nieuwe als bestaande leveranciers.
 • Je bouwt aan duurzame relaties met onze leveranciers, waarbij regelmatige reizen deel uitmaken van je werk.
 • Samen met de afdeling kwaliteit zorg jij dat onze leveranciers voldoen aan ons strenge kwaliteitborgings-programma.
 • Je onderhandelt de beste inkoopvoorwaarden en sluit (op termijn zelfstandig) contracten af.
 • Je biedt waar nodig ondersteuning aan onze logistieke afdeling om onze importstromen in goede banen te leiden.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van agribusiness en/of bedrijfskunde/internationaal management.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opdoen van internationale relaties, ervaring met de Aziatische cultuur is een pre.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de agrarische sector, of de voedselindustrie.
 • Je bent communicatief zeer vaardig in Nederlands en Engels en je spreekt minimaal nog een andere vreemde taal.
 • Je bent bereid om internationaal te reizen
 • Je hebt doorzettingsvermogen, bent analytisch sterk, hebt een kritische blik en bent een teamplayer!

 Wij bieden
In eerste instantie start je in een ondersteunende rol en je kunt snel doorgroeien naar een zelfstandige functie. Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie die volop in beweging is. Je krijgt genoeg mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Tegenover jouw kwaliteiten, inzet, expertise en prestaties staan goede arbeidsvoorwaarden. Wij hebben de intentie om je voor langere tijd aan onze organisatie te binden.

Interesse?

Stuur dan je motivatie en CV per mail naar Aminola, t.a.v. Martine Kraaij, jobs@aminola.com. Voor meer informatie kun je ook bellen: 06 17139008 of kijk op onze website: www.aminola.com.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.